Pengenalan
|
Membaiki Badan Kereta Moden
|
|
|
 
 
 

Membaiki Badan Kereta Moden

 
Membaiki badan kereta yang berlanggar bukan lagi suatu industri kawasan belakang. Kami menggunakan teknologi dan bahan-bahan yang terkini serta mempunyai pekerja yang berkemahiran tinggi untuk membaiki kenderaan yang berlanggar. Sepanjang tahun, falsafah pekerjaan kami adalah “KAIZEN” atau secara berterusan menambah baikkan. Hari ini, kami boleh didakwa sebagai salah satu bodyshop yang pertama dalam kawasan ini dengan istilah dalam tahap peralatan, kemudahan, paiwaian dan organisasi. Ini melibatkan:
 
 
Peralatan Utama
- Enam ( 6 ) Autorobot pembaikan bangku panjang
- Autorobot mekanikal 3D menggunakan sistem data semua kereta secara praktikalnya
untuk diperbaiki dan untuk dihantar ke pengilang.
- Menyentuh komputer elektronik sistem diagnostic untuk pemeriksaan badan kereta.
- Empat ( 4 ) Autoliner pembaikan rak lantai
- “Pro Titik” titik pengimpal untuk menyalin ke kilang mengimpal
- Spanesi titik pengimpal
- Tarikan urat-urat saraf ( aluminium pengimpal )
- Dua ( 2 ) ketuhar unit pemanas spraybooths
- Alat pemanas Infra
- RTI RHS780-R134A digital A/C refrigerant menangani sistem
- " Muller Bem " menyesuaikan sistem lampu hadapan
- " Maha LITE 3 " lampu hadapan
- " Maha " ujian lorong untuk komprehensif kenderaan dinamik ujian diagnostic termasuk 'Profi-Eurosystem' sistem komunikasi 3000 untuk kereta dan van MINC Euro tepi slip untuk kereta sehingga 3 tan pasak roda muat 'IW 2 Euro-Profi RS No.2' brek penggiling kereta dan van sehingga 3.5 tan pasak roda muat dan 'FWT 1 Euro' Shock Absorber dan penggantungan untuk kereta dan van.
- Automatik sistem diagnostic
 
Kenderaan-kenderaan hari ini dengan toleransi-toleransi mereka yang ketat memerlukan penyukatan yang lengkap untuk menjadi sebahagian proses pembaikan. Banyak bodyshop tidak menggunakan mesin 3D sistem data ataupun mengguanakan sistem elektronik. Laporan ini tempat kami menggunakan peralatan termasuk "Sentuhan" komputer elektronik sistem diagnostic untuk pemeriksaan badan kereta dan meletakkan kita perusahaan kereta di industri ini.